Allmän info om licensiering
Laglicensavgiften inkluderar obegränsat antal personer per lag (spelare och lagledare)! Nyregistrering av spelare i tävlingsserie (BL - div 2/3) ska ske senast 31 januari. Nyregistrering av motions och ungdomsspelare kan ske efter den 31 januari.

Licenslista = Spelklarlista
Spelklarlista skrivs ut från www.basket.se. En spelklarlista per lag. Det är varje förenings ansvar att se till att alla spelare finns med på listan. De nya spelklarlistorna kopplade till den nya licensmodulen är under utveckling. För tillfället kan föreningar endast se sina godkända lag och spelare i licensmodulen (inloggade).

Licensiering (frågor: basket@kfum.nu)

Länk för att komma till SPELKLAR LISTA.

Alla spelare som spelar i serie eller EB (inkluderar tidigare EBC) ska licensieras. En person licensieras på ett specifikt lag istället för en specifik förening. Laget betalar laglicensavgift per lag och per serie kategori som man är anmäld till. Laglicensavgiften inkluderar obegränsat antal personer (lagledare och spelare). Laglicensavgiften är kopplad till den serienivå som laget är anmäld till och ej åldern på spelarna.

Spelklar lista

Se till att alla spelare finns med i både Sportadmin och i IOL - annars har de ingen licens och försäkring. Om du lägger in en ny spelare i Sportadmin efter 20 sept MÅSTE du maila till basket@kfum.nu för att personen ska få licens i IdrottOnline. För att titta om ditt lag finns och att allt är grönt (röda spelare måste godkännas av VBDF) kolla på "spelklarlistan" på SBBF.

• Spelare finns inte alls med eller spelare som INTE ska vara med - maila basket@kfum.nu
  • Spelare är röd - maila VBDF för godkännande
  • Spelare är grön - licensen har gått igenom (kan ta upp till två dagar)

För att licensiera din spelare i Idrottonline

Begär inloggning till IOL från basket@kfum.nu

Gå in på idrottonline: http://www2.idrottonline.se/KFUMUmea/ och följ sedan denna anvisning.