Barnklättring

Våra grupper

Vi erbjuder för tillfället klättring för barn mellan 6 och 15 år.

Antalet barn i varje grupp varierar mellan 10 och 14 beroende på antalet ledare och ålder på barnen.

Varje termin innebär 10 klättertillfällen och varje pass varar i en timme.

Priset är 700 kr/termin plus medlemskap 150 kr/år (2022).

Alla medlemmar är försäkrade via vår föreningsförsäkring.

Intresseanmälan barnklättring

Barn- och ungdomsträning – KFUM Umeå Klättring

Barn-och ungdomsträning hos KFUM Umeå Klättring handlar i grunden om att genom fysisk aktivitet inspirera och motivera till rörelseglädje i en klättermiljö, tillsammans.

Genom klättringen vill vi ge barn och ungdomar en möjlighet att växa, individuellt och i grupp. Detta genom att erbjuda en grundläggande struktur för träningarna, oavsett grupp eller ålder. Detta ger en trygghet och igenkänning som möjliggör för deltagarna att kunna fokusera på klättringen och den egna utvecklingen.

Ledarna för barn- och ungdomsträningarna har olika erfarenheter och lär barnen och ungdomarna genom att göra saker tillsammans med dem. Så lär vi oss tillsammans tillit, medvetenhet och självkännedom. Vi litar på processen, kroppen och gruppen.

Målet är att klättring hos KFUM Umeå skall vara en trygg plats där vi ser allt som lärande snarare än misstag eller lyckande. Då kan ”gnistan” uppkomma hos barnen och ungdomarna vilket motiverar dem att fortsätta, att stötta varandra och utvecklas tillsammans.

Välkomna!

/ KFUM Umeå Klättring

Teknikträning

Teknikträning – KFUM Umeå Klättring

OBS! Vill du vara med? Skriver till oss eller prata med lederar om du är i träningsgrupp :)

Teknikträning hos KFUM Umeå Klättring är för dig/de som önskar ta din klättring/klättringen till nästa nivå och få individuell feedback och utmaningar anpassade till där du är i din klättring.

Allt detta förutsätter att du har grundläggande kunskaper om klättring/bouldering, har tränat några år och ser klättringen som ett sätt att utvecklas fysiskt och mentalt snarare än en lek.

Gruppen är liten (max 6 st) så att passa tider, samarbeta, lyssna samt visa respekt för ledaren förutsätts av deltagarna, samt att terminen fullföljs när den påbörjat. Detta är alltså inte en prova-på-verksamhet.

Teknikträningen består av sex tillfällen under vårterminen 2022 onsdag mellan kl 18-19.

Dates:  vecka 9   2022-03-02

vecka 12 2022-03-23

vecka 14 2022-04-06

vecka 15 2022-04-13

vecka 18 2022-05-04

vecka 19 2022-05-11

Ta med vattenflaska och värm om möjligt upp lite innan träningen startar.

Teknikträningen kostar 500 kr för dig som redan ingår en träningsgrupp och 1500 kr (plus medlemsskap i KFUM Umeå 150 kr) för dig som inte är med i en träningsgrupp hos KFUM Umeå Klättring.

Välkommen!

Mvh/ Laura Leykam, teknikträningsansvarig

Så engagerar du dig som ledare
Vi behöver nya ledare till våra grupper för att låta fler barn klättra. Vill du som förälder eller klätterintresserad starta en grupp kontakta barnklattring@kfum.nu.

Barn vars föräldrar som engagerar sig som klätterledare får förtur.
Försäkringsinformation
Barn och ledare som klättrar i vår verksamhet är olycksfallsförsäkrade genom vår föreningsförsäkring. Försäkringen gäller även om barnen är med ledare på avslutande klättring utomhus eller någon av våra väggar på lägergårdarna.

Vår försäkring gäller även för personer som har väggkort och tränar i vår hall.
Försäkringen gäller inte för personer som är ute och klättrar privat utan endast om klättringen görs inom ramarna för vår verksamhet.