SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vår värdegrund - vårt förhållningssätt 
Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra - som en helhet. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar för ett sunt liv – kropp, själ och ande (Body, Mind & Spirit). Det är våra grundstenar för hela vår verksamhet, både i Sverige och i resten av världen.

Vår triangel är vår värdegrund och symboliserar kropp (body), själ (mind) och ande/reflektion (spirit) och vi anser att alla tre delar är lika viktiga för att varje individ ska utvecklas efter dennes förutsättningar och ha "den rätta känslan".


Det kroppsliga står för människans behov av en sund kropp. Med en fysisk aktivitet och ett hälsosam livsstil fritt från droger, ökar förutsättningarna för ett gott liv och ett långsiktigt intresse för rörelse och hälsa. 
Tips för dig som ledare: Du har kunskap om hur barn utvecklas i olika åldrar samt vilket behov de har. Du är en bra förebild så lär du barnen vad en god hälsa innebär och hur de ska träna och återhämta sig på bästa sätt


Det själsliga symboliserar människans behov av att bredda och utöka sina kunskaper och färdigheter, stärka självförtroendet och viljan att använda sina förmågor till att nå sina mål. Våra verksamheter ska uppmuntra och stimulera sökandet efter kunskap, till egna initiativ och till att ta ansvar.

Tips för dig som ledare: Du jobbar på att förbättra barnens självförtroende och självbild genom att uppmuntra framsteg, att de vågar utmana sig och prova nya saker samt att misslyckas är = utveckling. Du belönar det som är bra och skapar därigenom en bra stämning i gruppen.


Det andliga står för människans behov av att reflektera och hantera existentiella frågor. Vi ska genom våra verksamheter tillhandahålla miljöer och utforma aktiviteter, där individen inbjuds till och känner sig trygg att utforska existentiella frågor som tro, moral och etik.

Tips till dig som ledare: Du jobbar för att motverka mobbning, diskriminering och annan kränkande behandling. Du sätter regler för hur ni ska behandla varandra i gruppen och gör gruppen delaktig i de olika beslut som fattas.