SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
 
Covid-19
2020-11-14 22:54
Skärpta allmänna råd i Västerbotten

Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och länsstyrelsen i Västerbottens län fattat beslut om skärpta allmänna råd. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Beslutet gäller till och med den 8 december 2020, men kan förlängas. En av de skärpta allmänna råden är följande:

Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Utifrån de skärpta råden så gäller följande för basketverksamheten inom KFUM Umeå
Träningen för spelare som är födda 2004 och tidigare pausas fram till den 8 december i enlighet med rådande restriktioner i Västerbotten. Träning för barn och unga födda 2005 och senare får bedrivas på ett Coronasäkert sätt, se nedan rekommendationer. Som ett tillägg från Västerbottens basketdistriktsförbund gäller det för träningsgrupper med blandade åldrar att antingen pausar hela gruppen sin träningsverksamhet eller så får endast de som är födda 2005 senare delta i gemensam träning. Detta enligt riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. 

I Västerbotten kommer all tävlingsverksamhet att återupptas tidigast i januari. Det vill säga att alla matcher i VBU och alla Easy Basket-sammandrag planerade före 31 december ställs in. Beslut tas löpande kring återupptagande av tävlingsverksamheten och information skickas ut när beslut är taget. 

Se information från Västerbottens basketdistriktsförbund längre ner.

Varje ledare ansvarar för att informera sin träningsgrupp om vad som gäller. Kom ihåg att avboka halltiderna under aktuell period för er som inte kommer att bedriva träningar. Viktigt att även ni som har grupper som enligt rekommendationerna kan fortsätta träningen (på ett coronasäkert sätt) informerar gruppen om att ni kommer att bedriva träningen men betona vikten av nedanstående rekommendationer.

Tacksam om ni meddelar att ni tagit del av denna information samt att ni har informerat era respektive lag till basket@kfum.nu så vi ser att alla fått informationen vad som gäller utifrån dagens skärpta restriktioner.

Om ni har frågor så hör av er till basket@kfum.nu

Basketsektionens styrelse KFUM Umeå

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information från Västerbottens basketdistriktsförbund

Hej!

Idag kom det nya lokala och skärpta allmänna råd kopplat till smittspridningen av covid-19 från Region Västerbotten och Folkhälsomyndigheten. Läs mer om restriktionerna här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-kalmars--norrbottens--och-vasterbottens-lan/.

Detta berör basketverksamheten i distriktet och innebär i stort att all tävlingsverksamhet kommer att ta paus till 8 december. Detta bortsett från SBL Herr och SBL Dam.

I Västerbotten kommer all tävlingsverksamhet att återupptas tidigast i Januari. Det vill säga att alla matcher i VBU och alla Easy Basket-sammandrag planerade före 31 December ställs in. Beslut tas löpande kring återupptagande av tävlingsverksamheten och information skickas ut när beslut är taget.

Norrbottens BDF har samma restriktioner från Folkhälsomyndigheten vilket innebär att deras tävlingsverksamhet där Västerbotten också har deltagande lag pausas till och med 8 december. Även Mellannorrlands BDF har sedan tidigare tagit beslut att ta paus i hela sin tävlingsverksamhet fram till jul.

När det gäller träningsverksamhet rekommenderar vi att Svenska Basketbollförbundets riktlinjer följs: 

Lokala restriktioner - Skärpta Allmänna Råd

SBBF:s rekommendationer spelare födda 2004 och tidigare:

  • Fortsätt träna, men endast hemma eller utomhus individuellt. Inte gemensamt med andra.

SBBF:s rekommendationer spelare födda 2005 eller senare:

  • Stanna hemma vid minsta symtom.
  • Träna gärna utomhus om det går.
  • Träningsinnehållet bör anpassas till att undvika närkontakt, det vill säga individuella övningar och dra ner på spelmoment.
  • Byt om hemma, dela inga vattenflaskor, munskydd eller andra föremål.
  • Ha god tillgång till tvål och rinnande vatten – handsprit om det inte finns

Som ett tillägg från Västerbottens BDF gäller det för träningsgrupper med blandade åldrar att antingen pausar hela gruppen sin träningsverksamhet eller så får endast de som är födda 2005 senare delta i gemensam träning. Detta enligt riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

Gällande utbildning pågår ett arbete med att kunna genomföra helt digitala utbildningar. Mer information om detta samt om vårens planerade verksamhet kommer vid ett föreningsmöte 23/11. Inbjudan till detta kommer inom kort.  

//Västerbottens BDF

Ny styrelse för basket!
2016-03-14 16:00
Vi vill härmed presentera vår nya basketstyrelse (väljs på årsmötet den 4 april). Alla styrelseprotokoll ligger under "dokument". Sektionsträff den 11 april på KFUM.

Basket  (styrelse.basket@kfum.nu)

Anna Bång, ordförande 
Malin Larsson, ledamot
Jessica Järvholm, ledamot
Patrik Nilsson, ledamot
Magnus Lindblom, ledamot
Dessa är vidare till Miki Herkel Cup 2016!
2016-02-23 07:01

Du är en av dem som gått vidare till nästa Regionläger i Luleå, den 1-3 april. Coacherna har ett uppdrag från Svenska Basketbollförbundet att ta ut 15 pojkar och 15 flickor som ska representera Region Norra under Miki Herkel Cup 2016.


Ida Bång, Vendela Lundqvist, Axel Lindgren Hemmingsson, Daniel Malca, Emil Romano 
Hannes Thörn, Max Lindblom 

Spelare födda 2000-2002
2016-02-04 06:07
Det har kommit upp önskemål om att spelare i åldern -00, -01 och -02 ska få träna extra om de vill. Så nu ska vi på prov, tillsammans med Umeå BSKT, satsa på de spelare som är hungriga och vill träna ett extra pass i veckan. Så har du spelare i ditt lag som vill träna lite extra tillsammans med ligaspelare från Umeå BSKT? Skicka dem på nästa träningspass som är lördag den 13 februari på Mariebergsskolan kl. 11.00-12.00. Alla i denna ålder är välkomna!
 
Vi vet att det kan krocka med vissa lags matcher och regionsläger, men vi siktar på att köra under februari och mars så då är det bara att komma på nästa träning. Syftet med träningarna är att de ska få träna lite extra och sedan även bli peppade på att söka till NIU – basket på gymnasiet. I dessa åldersgrupper har vi idag ca 30 tjejer och 45 killar.
 
Vill ni har mer info så kontakta gärna Jesper, Luca eller Linda.
 
VÄLKOMMEN!
För dig som anordnar EBC/EB
2015-11-03 15:39
Till säsongen 2015-16 har Västerbottens Basketdistriktsförbund gjort om rutinerna för arrangörer av EBC/EB-arrangemangen. Sedan tidigare sköter arrangerande förening domartillsättning, hallbokning och fikaförsäljning. Från och med säsongen 15/16 ansvarar arrangerande föreningen nu även för inbjudan, anmälningar och lottning samt spelschema.


Detta har tidigare utförts av BDF:ets kansli. Denna förändring kommer efter en utvärdering av verksamheten där det framkom att flera arrangörer ville ta ett helhetsansvar för att kvalitetssäkra arrangemanget, samtidigt som VBDF brottas med bristande personella resurser. Därför har VBDF valt att flytta över ansvaret för inbjudan, lottning och spelschema till arrangörerna, men samtidigt förbättrat de ekonomiska grunderna för ett arrangemang.


Läs mer och hitta all information på VBDF:s hemsida

Nyheter från våra lag
Basket - Tellus F00/03 (888 00), 01/01 21:15 
Basket - Saturnus Mix Marieberg tis (8005), 16/11 08:21 
Basket - Saturnus Mix Haga fre (8005), 16/11 08:20 
Basket - Saturnus Mix Haga mån (8005), 16/11 08:20 
Basket - Merkurius F03/05 (888 73), 09/10 10:49 
Basket - Merkurius F03/05 (888 73), 09/10 09:50 
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..